Tagpulse
Image default
Health

Alles wat je moet weten over een rieten dak

Hoewel een dak vaak levenslang meegaat, zijn er vaak mensen die toch wat anders met hun dak willen. Vaak is dit de bekleding van het dak die ze niet meer mooi vinden; ze vinden de standaard leien saai worden en willen toch voor wat gedurfders gaan. Een goed alternatief van leien is riet. Riet geeft het dak een unieke uitstraling, die zeker opvalt tussen de huizen van leien. Als jij zo iemand bent die een rieten dak wel wilt proberen, is het handig om een paar dingen te weten. In dit artikel worden alle vragen beantwoord die iemand heeft.

Wat kost een rieten dak

Dit is vaak de eerste vraag die wordt gesteld, omdat de prijs toch het allerbelangrijkste is voordat je weet of het er mooi uitziet of niet. De prijs van een rieten dak varieert natuurlijk, maar het gemiddelde ligt vaak tussen de negentig en de honderdtien euro per vierkante meter. In vergelijking kost een leien dak vaak maar 80 euro per vierkante meter, waardoor een rieten dak toch nog een stukje duurder is.

Hoe lang gaat een rieten dak mee

De levensduur wordt vaak op 25 jaar geschat, maar het is niet zeldzaam om te zien dat het meer dan veertig jaar meegaat. Vooral omdat er in Nederland natuurlijk geen echte extreme weersomstandigheden zijn die het riet kan beschadigen.

Wat zijn de voordelen van een rietendak

Het grootste voordeel van een rieten dak is dat het er erg stijlvol uitziet. Doordat riet ook een duurdere uitstraling heeft, brengt het de waarde van het huis omhoog. Als je er dus ooit over na zit te denken om te verhuizen, is dit natuurlijk mooi meegenomen. Ook houdt het beter de warmte binnen, waardoor de energiekosten verlagen. Natuurlijk is riet ook een goede alternatief als je een milieuvriendelijk dak wilt, wat tegenwoordig steeds meer mogelijk is.

 

 

 

 

 

 

http://rietwerk.nl