Tagpulse
Health

Buitengewoon Mediation helpt bij moeilijke vraagstukken

Buitengewoon Mediation zorgt ervoor dat er goede onderlinge afspraken gemaakt worden als je wilt scheiden. Als je gaat scheiden komt er heel veel op je af, dat kan je soms wel eens wat beangstigend. Wat je daarnaast ook nog eens moet regelen als er kinderen zijn, kan je zelfs in een wurggreep houden. Hoe kun je ervoor zorgen dat er een goede regeling wordt gemaakt om zowel als moeder en als vader de kinderen regelmatig te zien? Jullie kinderen hebben er recht op om hun beide ouders te zien. Hoe leg je de afspraken over een goede bezoekregeling vast? Heb je een ouderschapsplan nodig? Moet je alimentatie betalen? Kan er sprake zijn van co- ouderschap, wat zijn de voor- en nadelen? Past dat ook bij jullie? Kun je eenmaal vastgelegde afspraken over bijvoorbeeld de omgangsregeling nog wijzigen? Birdnesting (kinderen blijven in hun ouderlijk huis wonen, jullie als ouders wonen er om en om), is dat haalbaar in jullie situatie? Hoe voorkom je dat de ene ouder de andere ouder opzet tegen de kinderen, ook wel ouderverstoting genoemd.

Buitengewoon Mediation is er voor jullie

Buitengewoon Mediation zorgt ervoor dat zowel de ouders als de kinderen zo min mogelijk zullen lijden onder de scheiding. Onderzoeken tonen aan dat wanneer er sprake is van een vechtscheiding, kinderen meer lijden dan nodig is. Zelfs 10% van de kinderen van ouders die in een vechtscheiding waren verwikkeld, hebben ernstige problemen gekregen. Logisch. Je houdt niet meer van elkaar, de koek is op, en toch moet je in het belang van iedereen denken als het erop aan komt. En niet alleen maar aan jezelf en de kinderen. Een moeilijke taak. De professionals van Buitengewoon Mediation, helpen je de juiste en meest verstandige keuzes te maken welke in het belang zijn van iedereen, maar ook uitvoerbaar voor iedereen.

Buitengewoon Mediation, de beste keuze

Buitengewoon Mediation zorgt ervoor dat het in de basis moeilijke proces van scheiden, samen wordt doorlopen. Jullie kiezen ervoor om geen partners te blijven, maar ouders blijven jullie wél. De kinderen hebben u allebei nodig, ze zijn aangewezen op jullie liefde en zorg voor hen. Door te scheiden verandert deze verantwoordelijkheid absoluut niet. Je blijft vader of moeder van je kinderen.