Tagpulse
Health

Cursus EHBO

Ook u kunt het verschil maken door een EHBO cursus te volgen!

Als een van uw collega’s of werknemers plotseling in een ongeluk verzeild raakt of om een andere reden lichamelijk letsel krijgt, dan is het belangrijk dat er snel en juist wordt gehandeld totdat de medische hulpverlening komt. Dan kan er namelijk voorkomen worden dat het letsel ernstiger wordt en in sommige gevallen kan het letterlijk een mensenleven redden. Wilt u ook het verschil kunnen betekenen in dergelijke situaties? Door het volgen van een EHBO cursus bij Arehbo.nl leert u hoe dit kan.

Een cursus EHBO: wat krijg ik allemaal geleerd?

U krijgt tijdens de cursus geleerd hoe u snel en juist moet reageren in situaties waarin iemand bijvoorbeeld een ademhalingsstoornis of bewustzijnsstoornis krijgt of in een shock raakt. Ook de vragen wat u moet doen bij letsels zoals bloedingen, brandwonden, ontwrichting, kneuzing, botbreuken, verstuiking, oogletsel en vergiftiging krijgen volop aandacht. Na het succesvol afronden van de EHBO opleiding, krijgt u een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis uitgereikt.

Verschillende EHBO cursussen

Een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis heeft een geldigheid van twee jaar. Het kan namelijk zo zijn dat u bijvoorbeeld bijna twee jaar terug de cursus EHBO heeft doorstaan, maar (gelukkig!) uw opgedane kennis nog niet in de praktijk hoefde te brengen. Het is menselijk dat de kennis dan een beetje wegzakt en dat het misschien al te lang geleden is dat u alles geleerd kreeg. Toch is het erg belangrijk dat u alle eerste hulp vaardigheden nog bezit, mocht u toch in een situatie terechtkomen waarin iemand in uw omgeving in nood is. Daarom is het jaarlijks herhalen van de EHBO leerstof zeer belangrijk. Bij Arehbo.nl kunt u terecht voor een Herhaling EHBO cursus. Tevens kunt u hier ook een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen volgen. Deze cursus is bijvoorbeeld handig voor als u in een omgeving werkt waar veel kinderen zijn.