Tagpulse
Health

Een gezonder leven door mindfulness

Duizenden mensen in Nederland voelen zich dagelijks moe, uitgeput en futloos. Ze wensen zich de energie van vroeger en vragen zich af of dit leven nu alles is. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze zich depressief voelen. Helaas krijgen nogal wat mensen daarom van hun huisarts antidepressiva voorgeschreven. Maar eigenlijk is er iets heel anders aan die hand. Iets wat op een gezonde manier opgelost kan worden. Vaak gaat het namelijk om op een andere manier in het leven te staan. Gevoelens van futloosheid en vermoeidheid komen ergens vandaan en vaak is dat een jarenlange belasting in ons dagelijks bestaan. We worden geleefd, of in ieder geval hebben we het gevoel geleefd te worden want er moet zo veel.

Doe dingen anders met mindfulness

Moet je dan dingen in je leven schrappen? In een enkel geval wel maar de oplossing schuilt veel meer in het aannemen van een andere levenshouding. Een houding waarbij je met je aandacht in het nu bent en bij datgene wat je aan het doen bent. Dus als je staat te strijken ben je aan het strijken en niet in je hoofd bezig met de volgende taak die ligt te wachten. Het gevolg is dat je rustiger wordt in het hoofd maar dat ook het lichaam hierop gaat reageren. In sommige gevallen is het dus mogelijk gezondheid zelf te creeeren. Maar hoe doe je dat?

Ook kiezen voor een gezonder leven?

Je kan jezelf trainen. Hiervoor is het mogelijk een mindfulnesstraining te volgen. Bij mindfulness krijg je handvatten aangereikt en raak je geoefend in deze andere levenshouding. De training doe je met andere mensen en het succes van het verhaal ligt hem in het doen van huiswerk. Meld jezelf aan bij mindfulness Deventer en ze leren jou hoe je beter in je vel kan zitten. Wacht niet langer maar neem het heft weer in handen!

https://www.tanneverhulst.nl