Tagpulse
Health

Een kniebrace dragen tijdens het sporten

Wanneer je pijn hebt aan je knie, word je in het dagelijks leven erg benadeeld. Bij iedere stap die je zet gebruik je je knie. Daarom is het ook zo vervelend wanneer je pijn hebt aan dit ledemaat. Zeker tijdens het sporten word je erg belemmerd wanneer je last hebt van je knie. Bij zowat iedere sport heb je je knie nodig. Heb je tijdens het beoefenen van je sport last van je knie? Dan kan een brace voor de knie misschien een uitkomst bieden. Een kniebrace verzacht de pijn door de knie extra steun te geven. Dankzij deze extra steun, wordt het gemakkelijker om bepaalde handelingen uit te voeren.

Een brace bij welke sporten inzetten?

Van volleybal tot golf en van rugby tot voetbal. Bij vrijwel iedere sport kan een kniebrace gedragen worden. Ook tijdens de wintersport is een kniebrace erg efficiënt. Skiën is erg intensief en ongeveer 20% van de wintersporters loopt tijdens het skiën een blessure op. Dit is een erg hoog aantal. De meeste van deze blessures zijn ook nog eens aan de knie. In zulke gevallen kan een kniebrace je erg veel voordelen opleveren.

Hoe weet ik welke brace het beste is?

De ‘beste brace’ bestaat eigenlijk niet. Welke kniebrace voor jou super goed werkt, kan voor iemand anders niets doen. Het is dus afhankelijk van de persoon, de pijnklacht en de brace afhankelijk welke combinatie voor jou effectief is. Het is in ieder geval erg belangrijk dat je rekening houdt met de oorzaak van de pijn. Wanneer je deze goed in kaart hebt gebracht, kun je namelijk een kniebrace aanschaffen die speciaal ontwikkeld is voor jouw klachten. Alleen dan weet je zeker dat je alles uit je kniebrace haalt. En dat is natuurlijk wel wat je het allerliefste wil.

 

https://www.probrace.nl/braces/kniebrace/