Tagpulse
Health

Een rieten dak met schoorsteen onderhouden

Zorgt u ervoor dat uw dakbedekking voldoende onderhouden wordt? Voor verschillende soorten daken is het immers nodig dat ze genoeg onderhoud krijgen, niet alleen voor het uitzicht maar ook voor de veiligheid en de levensduur van het dak. Denk maar eens aan woningen met een schoorsteen of met een rieten dakbedekking, hier is goed onderhoud noodzakelijk.

Wie voor een rieten kap op zijn woning kiest, dient er rekening mee te houden dat het dak zeker één keer in de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dat voor de kwaliteit van het rieten dak en om een lange levensduur te behouden. Maar het beste zou zijn als er een jaarlijkse controle gebeurt. Zo’n controle en een onderhoud wordt uitgevoerd door een rietdekkersbedrijf, ze maken het dak vrij van vuil door vogels en dergelijke en doen kleine herstellingen als dat nodig zou moeten zijn. Op deze manier blijft de kwaliteit van het rieten dak gewaarborgd en is de levensduur langer. Het verschil in levensduur tussen een goed onderhouden rieten dak en een rieten dak dat niet onderhouden werd, kan wel tot 10 jaar oplopen. Zo ziet u dus het belang van goed onderhoud.

Ook een schoorsteen dient goed onderhouden te worden, dat tegen verstopping en voor een goede doorstroming van lucht. Het onderhoud van een schoorsteen kan je eenvoudig zelf doen, maar als je een schoorsteen én een rieten kap hebt, wordt er wel aangeraden om de schoorsteen te laten vegen door een professional. Het is immers erg belangrijk dat er bij het onderhoud geen roetdeeltjes op het rieten dak terecht komen. Er zijn rietdekkersbedrijven waar er medewerkers zijn die ervaring hebben met deze job, maar je kan ook een gewone professionele schoorsteenveger contacteren. Wat verder wordt aangeraden als je een rieten dak met een schoorsteen hebt, is het aanschaffen van een vonkenvanger, die zorgt ervoor dat er geen vonkjes in het riet terecht komen.

                                                                                                

https://www.rietwerk.nl