Tagpulse
Image default
Offers

Het Ajax shirt is nu al een regelrechte hit

 

De sportieve prestaties van Ajax zijn inmiddels toch een stuk beter dan verwacht. De Champions League werd misgelopen na een dramatische vertoning tegen het Russische Rostov en ook in de competitie verliep het stroef. Opnieuw zat de Champions League er niet in, opnieuw moesten de spelers en supporters genoegen nemen met de Europa League. Er was weinig vertrouwen in Amsterdam, noch in de spelersgroep, noch in trainer Peter Bosz. De club móét Europees overwinteren en móét kampioen worden. Dat de Champions League via de tweede plek in de Eredivisie wordt binnengesleept blijkt de laatste jaren een utopie. Toch heeft Ajax zich binnen korte tijd herpakt. De ploeg speelt weer het voetbal dat doet denken aan de glorietijden. Het gebeurt allemaal in het prachtige nieuwe Ajax thuisshirt. Zal dit shirt uitgroeien tot een klassieker? We vertellen er graag meer over.

Door: Voetbalshirtskoning.nl

Een schitterende editie

De basiskenmerken van het Ajax thuisshirt staan van tevoren vast, toch is het met de daadwerkelijke invulling altijd bezien of het shirt geslaagd is of niet. Het huidige Ajax shirt valt aan de goede kant van de medaille en is een schitterend exemplaar geworden. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het strakke uiterlijk en de Adidas strepen die over de zijkanten lopen. Deze zijn in het rood en zorgen ervoor dat het shirt langer lijkt. Maar er is ook op de details gelet. Zo zijn de bekende Andreaskruizen op een mooie manier in de nek verwerkt van het shirt, terwijl ook de mouwen netjes zijn afgewerkt.

Eindelijk Europees succes?

Of het nieuwe Ajax shirt als een klassieker te boeken zal komen te staan blijkt pas aan het einde van dit seizoen. In Europa gaat het naar behoren, in de Eredivisie loopt het steeds beter. Het middenveld loopt, de aanval is gevaarlijk en ook in de verdediging vinden we met Davinson Sánchez een speler terug die een rijke toekomst voor de boeg heeft. En ook aan het uiterlijk van het shirt zal het in ieder geval niet liggen. Nu nog hopen dat de spelers de betekenis van het shirt aanvoelen tot het einde van het seizoen. Dan volgt namelijk het eindoordeel.