Tagpulse
Health

Laat uw lekkage opsporen

 

Het opsporen van een lekkage is een klus die niet gemakkelijk kan worden uitgevoerd zonder de juiste materialen. Daarom kan het verstandig zijn om hier een professional voor in te schakelen. Uw loodgieter beschikt over verschillende apparatuur waarmee een lekkage super snel kan worden gevonden. Natuurlijk kan u zelf ook eerst actie ondernemen voordat u de vakman opbelt. In dit artikel leest u wat u zelf kan doen om een lekkage te vinden en welke apparatuur de vakman gebruik om uw lekkage zo snel mogelijk te vinden.

Lekkage zelf vinden

Het vinden van een lekkage is lastig. Niet elke lekkage kan zonder apparatuur en professionele middelen gevonden worden. Lekkages die wel (relatief) makkelijk te vinden zijn zonder professioneel apparatuur, zijn lekkages aan de afvoerleiding. Dit komt omdat afvoervoerleidingen vrij liggen in het zicht en daardoor eenvoudig te checken zijn. Heeft u een lek aan een afvoerleiding of heeft u een vermoeden? Doe dan het volgende:

  1. Zorg voor een droge afvoerleiding;

  2. Pak een stuk keukenrol en haal het stuk rustig, stukje voor stukje, over de afvoerleiding en kijk tussendoor of de keukenrol nat is geworden;

  3. door te kijken waar het doekje nat wordt, kan je vaststellen waar de lekkage zich bevindt.

Vakman inschakelen

Natuurlijk kan je ook gewoon iemand inschakelen die de middelen heeft om de lekkage effectief en snel, op te sporen. De loodgieter bijvoorbeeld, beschikt over apparatuur om warmte lekkeages te vinden (aan het dak) en kan door middel van thermografie zorgen dat de kern van het probleem wordt aangepakt. Bel uw loodgieter en hij zorgt dat elke lekkage sneller wordt opgelost dan u denkt!

Op zoek naar een vakman?

Geeft u de klus liever zo snel mogelijk uit handen? Onze werknemers uit Noordwijk en omgeving staan binnen een uur voor uw deur om uw lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen. Of het nu gaat om een waterlek, warmte lekkage of gas lekkage, onze mannen lossen het voor u op!