Tagpulse
Health

Overmatige transpiratie behandelen met botox

Iedereen heeft er wel eens mee te kampen, een nare geur die ontstaat door zweet. Hoewel dit voor velen een probleem is dat eenvoudig te verhelpen is met een deodorant zijn er ook mensen die last hebben van overmatig zweten.

Als je overmatig zweet transpireert je lijf meer dan eigenlijk nodig is. Zelfs wanneer je gewoon stil achter je bureau zit op werk kun je hierdoor heftig transpireren, wat uiteraard zeer hinderlijk is. Niet alleen is het erg onprettig voor jezelf, ook je collega’s of familie kampen met een vervelende lucht. Omdat het iets is waar je zelf niet direct wat aan kunt doen is de hele situatie nog net iets minder aangenaam, je kunt iemand er immers moeilijk op aanspreken dat hij te veel zweet.

Nieuwe behandeling

Echter is er nu een nieuw type behandeling om overmatig zweten tegen te gaan. En het is een ingreep waar je hoogstwaarschijnlijk in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. De oplossing is namelijk botox.

Botox behandeling voor je oksels

Bij botox denk je eerst aan rimpels en bekende Nederlanders die vaak een dergelijke behandeling laten verrichten door een plastisch chirurg. Niet zo gek, want daar wordt botox ook het meeste voor gebruikt.

Maar je kunt veel meer met botox, en daarvoor is het belangrijk om te begrijpen wat het stofje eigenlijk precies doet. Wanneer je botox inspuit in je huid zorgt de stof ervoor dat kleine spiertjes tijdelijk verlamd zullen geraken en daardoor niet meer functioneren. Wanneer je dus botox inspuit in je voorhoofd zullen de spiertjes die rimpels tonen en veroorzaken worden uitgeschakeld waardoor de huid er strakker uitziet.

Hoe kun je botox dan gebruiken om overmatig zweten tegen te gaan?

Wanneer je transpireert zorgen kleine zweetkliertjes ervoor dat je gaat zweten om het lichaam af te koelen. Breng je botox in bij deze kliertjes dan worden deze dus tijdelijk uitgeschakeld, ze worden letterlijk lam gelegd. Dit is een geheel veilige ingreep die ervoor zorgt dat je minder zult transpireren.

Een zeer effectieve oplossing dus voor mensen die echt hardnekkig af willen rekenen met overmatig zweten.

Je kunt een botoxbehandeling voor je oksels laten uitvoeren door een cosmetisch arts of huisarts op diverse locatie in Nederland. Voor een geheel overzicht zie: https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/medische-botox/botox-oksels