Tagpulse
Health

Sporttherapie: volop werken aan een sterke comeback

Een flinke tackle, een onverwachte misser of een onhandige verstapping kunnen de aanleiding zijn voor blessureleed. Het menselijk lichaam bestaat uit ontelbare componenten en dat uit zich in de uiteenlopende complicaties. Gelukkig zijn er specialisten die werkelijk alles weten over de menselijke fysiek. Voor sportfysiotherapie in Den Haag wil je dan ook een beroep kunnen doen op iemand die zijn of haar vak verstaat. Verder wil je kunnen bouwen op iemand die naar jouw verhaal luistert en je lichaam de behandeling geeft dat het verdient. Gelukkig begrijpen we dat helemaal bij Fysio Den Haag. Wij zijn er namelijk voor jou, de sportliefhebber die zo snel mogelijk weer op het veld wil staan.

De boosdoeners

Tijdens een sportieve sessie wordt het hele lichaam belast: de botten, de spieren en ook de pezen. Wanneer je een beweging maakt, zet je kracht, maar zorg je in het ideale geval ook voor souplesse en stevigheid. Toch kan een te zware belasting ertoe leiden dat het misgaat. Een misstap, een val, of zelfs het uit balans raken. Niet altijd heb je een blessure zelf in handen. Zo kan een directe tegenstander je ook een blessure toebrengen. Hoe dan ook, sporten is intens en blessures komen nu eenmaal voor. Maar dat betekent niet dat je erop zit te wachten, een blessure komt altijd ongelegen.

Op naar een spoedig herstel

Eenmaal geblesseerd wil je weer werken aan een spoedig herstel. Zo snel mogelijk weer in de zaal staan of in de ring plaatsnemen. In het geval van een teamsport kan zelfs het hele elftal nadelige gevolgen ervaren. Je wilt er weer staan. Vooral om te voorkomen dat de blessure weer plaatsvindt, maar ook om sterker terug te komen dan ooit. Tevens kan het zo zijn dat de blessure een voorgeschiedenis heeft, die wellicht niet bekend was. In alle gevallen is deskundigheid en een luisterend oor gewenst. Je wilt een beroep kunnen doen op iemand die samen met jou aan een comeback werkt. Daarom: Fysio Den Haag.