Tagpulse
Health

Temperatuurverschillen

De winter is niet iedereen zijn favoriet. Logisch ook, het wordt namelijk een heel stuk kouder, het weer wordt slechter met de komst van hagel, sneeuw en ijzel. Daarnaast zijn de uren daglicht ook nog een heel stuk minder. Kortom een wat sombere periode. De andere persoon vindt het juist heerlijk, het gevoel van gezelligheid, lichtjes buiten, kerst en oud en nieuw of terwijl de feestdagen, als het maar lekker warm is. En dat is soms best lastig. De meeste huizen zijn tegenwoordig wel uitgerust met dubbel of zelfs driedubbel glas. Sommige, voornamelijk oudere huizen, zijn nog niet voorzien van dubbel glas en moeten het met enkel glas doen. Maar wat voor gevolgen heeft het. Uiteindelijk een direct effect dat enkel glas heeft is dat het minder goed isoleert tegen de kou en warmte.

De verwarmingen en radiatoren staan altijd onder het raam, waarom. Omdat de koude lucht zijn weg naar binnen vindt, en de warme lucht opstijgt. Zo zorgt het ervoor dat de koude lucht gematigd wordt door de warme lucht uit de verwarming, de gematigde warme lucht circuleert zodoende door de ruimte en komt weer terug bij de verwarming en het raam. Wat het geval is bij enkel glas is dat er maar een enkele laag glas is aangebracht. Bij dubbelglas zijn er twee lagen glas, met daartussen een ruimte gevuld met stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert en zorgt ervoor dat er minder kou van buiten naar binnen kan. Het is daarentegen ook een stuk sterker.

Waar mensen met enkel glas mee moeten oppassen zowel in huis als in de auto. Dat wanneer de verwarming met koude dagen in een keer heel hardt wordt gezet is dat er in een keer een plotselinge temperatuurwisseling komt. Het glas van de ruiten is koud, en de hete lucht beïnvloed dat. Door de snelle uitzetting van het glas kan het raam kapot gaan. Doe dus geleidelijk aan je verwarming een stukje hoger en zet hem niet in een keer hard aan want dan kan je ruit springen en dan heb je glasschade tot gevolg, dan ben je namelijk nog verder van huis.

http://glasned24.nl/