Tagpulse
Health

Voorkom klachten en draag een brace bij het sporten

Veel mensen kunnen niet zonder sport. Het is hun leven en ze zouden het voor niets anders willen inruilen. Het liefst gaan ze iedere week sporten, ook wanneer ze last hebben van een blessure. Dat is natuurlijk niet slim om te doen. Maar toch zijn er veel mensen die niet worden tegengehouden door pijn in de knie, elleboog, pols of enkel. Het is niet verstandig om te sporten wanneer je ergens pijn aan hebt. Grote kans dat door het sporten de klachten verergeren en toenemen. Soms wordt er juist geadviseerd om te gaan sporten met een blessure, om de spieren sterk te houden. In dat geval is het juist een heel goed idee om rustig oefeningen te doen. Gaat dit niet goed door de pijn? Dan is een brace misschien de oplossing voor dat probleem.

Een brace biedt in veel gevallen een uitkomst

Heb je last van je knie, je enkel of heb je pijn aan je pols? Dan kan een brace de pijn waarschijnlijk voor je verminderen. Een kniebrace, polsbrace, enkelbrace, of een andere brace verlicht de pijn aanzienlijk. De druk die de brace uitoefent zorgt ervoor dat je meer steun hebt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om bepaalde handelingen uit te oefenen. Denk hierbij aan traplopen, fietsen, je omkleden en meer.

Hoe kom ik aan een brace?

Voordat je zomaar een brace aanschaft is het heel erg belangrijk dat je precies weet waar de pijn vandaan komt. Ga hiervoor langs een huisarts en laat je goed informeren. Er zijn veel indicaties waarbij een brace verlichting biedt. Geeft jouw huisarts aan dat je een van deze indicaties hebt? Dan kun je opzoek naar een passende brace. Afhankelijk van je klachten zijn er speciale braces verkrijgbaar die de juiste ondersteuning geven. Een brace voor iemand met artrose in de knie is niet geschikt voor iemand die een jumpers knee heeft. Vind je het lastig om te bepalen wat wel of niet voor je werkt? Vraag dan advies aan een expert zoals Pro Brace.

https://www.probrace.nl