Tagpulse
Image default
Health

Wat is een seniorenklok en hoe ga je hier mee om?

Een seniorenklok kan erg van belang zijn voor iemand die wat ouder en vergeetachtig worden. Ook voor mensen die last hebben van alzheimer kan dit handig zijn om gebruik van te maken. Een seniorenklok is vaak een klok in de vorm van een tablet.

Hulpmiddel voor dementie

Op het moment dat je last krijgt van dementie, kan het handig zijn om een seniorenklok aan te schaffen. Door middel van een seniorenklok heb je namelijk een klok die de datum, de dag en de tijd duidelijk aan geeft. Hierdoor heb je als dementerende een stukje zelfstandigheid en zelfverzekerdheid.

Door een seniorenklok kun je namelijk vaak weer gemakkelijk de deur uit. Een klok voor senioren maakt dat je hulp krijgt bij je dementie of bij je Alzheimer. Vooral bij beginnende geheugenproblemen worden deze nog veel gebruikt.

Een seniorenklok wordt vaak ingezet op het moment dat iemand de datum, de dag en de tijd niet meer goed bij kan houden. Ook bij slechtziendheid kan een seniorenklok ingezet worden. Hierbij herinnert de klok je ook aan het moment waarop je je middelen moet slikken.

Het belangrijkste wat een seniorenklok doet is het structuur geven aan het leven van een dementerende. De seniorenklok zorgt er voor dat ouderen structuur krijgen in hun dag. Dit is iets wat voor ouderen heel erg belangrijk is om te houden. Als ze dit niet hebben, kunnen ze moeilijker functioneren en zijn ze ook een stuk minder zelfstandig.

Een seniorenklok kan goed helpen bij het indelen van de dag en herinneren bij het slikken van middelen. Ook etenstijden kunnen hierbij aangehouden worden. Hierdoor zit er in principe een strakke planning in de dag voor ouderen. Dit is belangrijk om er voor te zorgen dat ze zich fijn blijven voelen.

Soorten seniorenklokken

Er zijn twee soorten seniorenklokken. Je hebt zo een analoge seniorenklok en een digitale seniorenklok. Omdat dementerenden vaak niet zo veel in aanraking gekomen zijn met een digitale klok kan de tijd van deze klokken lastig te lezen zijn voor ze. Hierom kan een analoge klok een goed idee zijn.

Echter kan het ook zijn dat een dementerende de digitale tijdsaanduiding gewoon nog begrijpt. Dan kan het handig zijn om een digitale seniorenklok te kopen. Dit komt omdat deze goedkoper zijn dan analoge klokken. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het digitale tijd lezen nog af kan zwakken tot dit niet meer lukt.

Een analoge klok zit vaak wel goed bij mensen met dementie. Dit komt omdat ze de wijzers van de klok vaak nog wel goed kunnen lezen. Als je op zoek bent naar zo’n klok, kun je goede gaan voor een ouderenklok van DayClocks. Hierop is alles namelijk erg duidelijk te zien. Verder kun je hierbij ook kiezen of je een digitale of een analoge klok wilt hebben. Hierdoor kunnen de ouderen er zelf voor kiezen wat ze het beste kunnen lezen. Dit is natuurlijk erg handig om te kunnen.